Vinnare & Förlorare

Vinnare & Förlorare

Golf är en för bra sport för att förstöra den genom att ”betta” och ”gambla” ute på banan. Självklart ska du spela för nöjet och spänningen och vänskapen i spelet i sig, inte för pengarna som du kan vinna.

Nyckeln till golfresor är att spela tävlingar och tävlingsspel, oavsett om du har tre personer som spelar åtta rundor på fyra dagar eller 10 par under en weekendresa.

Pengar ska inte vara inkluderade här, utan välj istället att exempelvis att förlorarna bjuder på en öl eller ett vinglas till vinnaren, eller delar på hans/hennes middagsnota. Jag vet av en grupp golfare på 8 personer som åker på en resa varje år. De spelar för en gammal plåtskål och äran.

Det är tävlingen under spelandet av golfen och skratten efteråt som skall vara minnesvärda.

Det är ofta frestande att vara bekväm av sig och hålla sig till golfpaket och andra typer av resor som säljs i paketpriser. Likaväl väljs ofta de kända golfbanorna som alla vet av och de resorts och hotell som erbjuder en helhetslösning.

Dessa är också oftast de som håller högst standard, och de kan vara bra att besöka en gång. Dessa ställen har inte blivit kända enbart för sina logotyper utan även för den underbara golf man kan spela där samt standarden på hotellen och annat intressant.

Någon gång måste du dock avvika från den allt inrutade planen och göra något oväntat för att få mer ut av dina golfresor.

Planeringen är mycket viktig, men spontaniteten är än viktigare så planera inte din resa alltför mycket utan tillåt lite spontanitet så blir golfresan och semestern en njutning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen