Golfresans detaljer

Det finns ett utmärkt ordspråk för folk som reser mycket eller de som ska på semester. ”När du skall packa din resväska så ska du lägga ut alla dina kläder och alla dina pengar och sedan ta hälften av kläderna och den dubbla summan pengar.

Det finns en kraftig tendens att packa för mycket när man skall ut och resa. Särskilt golfare är extra duktiga på att packa för mycket bagage. Istället för att packa tre olika klädombyten per dag, så tag istället med dig hälften.

Det är givetvis viktigt att vara förberedd. Ring exempelvis golfbanorna några dagar innan du åker för att hör att dessa är spelbara.

Om det visar sig att golfbanorna inte är spelbara så har du alltid andra alternativ att välja mellan och du kan ändra dina planer så att de passar vädret och andra önskemål.

Kom ihåg att boka utslagstider. Detta låter kanske enkelt, men ibland kan golfbanorna vara överbokade och då är det inte helt lätt att boka. Var extra noga med att dokumentera exakt tee tid så att det inte skiter sig med din golfresa på grund av ett litet fel I tidsplaneringen.

Om du bokar din resa genom en arrangör av golfresor så får du ofta bättre priser eftersom de har specialerbjudanden på greenfee avgifter, och dessutom får du allting dokumenterat i en ”travelplanner”.

Eftersom golfresebolagen får stordriftsfördelar så får de bättre fördelar och priser på hotell och greenfees. Dessutom vet golfbanorna at det är vikigt att de ger en bra upplevelse för kunderna till resebolaget, annars kanske de hänvisar sina resenärer.

Den största fördelen med att planera noggrant är dock att ni verkligen kan njuta av att spela golf och göra eran golfresa till en trevlig upplevelse.

Att åka på en golfresa skall vara en njutning, inte en plåga och därför kan ni med fördel använda er av tipsen i denna guide när ni skall boka hotellrum, flygbiljett eller golfpaket.

Även om det bara är för en weekendresa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen