Klubbor för nya golfspelare

Golfklubbor för en nybörjare

Det finns vissa egenskaper som ett golfklubbor måste ha för att vara en optimal passform för en nybörjare. Att hitta rätt längd är viktigt. Den genomsnittliga “off the rack” -uppsättningen kan vara lämplig för vissa men inte för alla. Det skulle vara i nybörjarintresset att få några grundläggande mätningar tagna.

De två mest grundläggande måtten är golfarens höjd och avståndet i tum från handleden till golvet när de står högt med händerna vid sidorna. Genom att ha denna information vet nybörjaren nu vilken klubblängd som passar dem bäst.

Det skulle vara fördelaktigt att få nybörjarklubbens huvudhastighet mätt. Detta är avgörande för att hitta rätt axelflexibil. Om golfklubbschaktet är för flexibelt eller för styvt presterar klubben inte på sin mest gynnsamma nivå för den givna golfaren.

Det finns golfare av alla nivåer och swinghastigheter och tillverkarens tillgodoser nu mer än någonsin dessa specifika behov.

Nu när nybörjaren har rätt längd och flex är det viktigt att påpeka några egenskaper som sätter posses som skulle vara mest fördelaktiga för dem. Jag skulle rekommendera ett överst överst över klubbhuvud.

Den har en större sweet spot och har ytterligare omkretsviktning som gör det möjligt för nybörjaren att göra mindre än perfekt kontakt samtidigt som den får en önskvärd bollflygning.

De flesta av dessa översize och perimeter viktade klubbhuvuden kommer också att ha en hålighet tillbaka. Denna hålighet tillbaka gör det möjligt att lägga mer vikt runt klubbarnas omkrets vilket skapar en mer förlåtande golfklubb, detta är avgörande för en nybörjare.

En golfklubba med offsetpositioner golfarna ger framför klubbhuvudet på adressen vilket är avgörande för att få kontakt av god kvalitet. En annan fördel med en offsetklubb är att tyngdpunkten skjuts tillbaka på huvudet, vilket orsakar ett högre loft på bollen.

Den enda nackdelen med att kompensera i en golfklubb är att det är svårare att arbeta bollen både från höger till vänster och visa versa. Detta är något som endast erfarna spelare kan utföra på kommando och nybörjare bör inte vara bekymrade över denna praxis.

När du handlar efter en nybörjare för dig själv, en familjemedlem eller vän, skulle det vara fördelaktigt att komma ihåg dessa enkla nyckelidéer. Hitta först rätt längdklubba med rätt axelflex. Leta sedan efter ett klubbhuvud som är överst överst med en hålighet tillbaka. Slutligen, försök att hitta klubbar med lite kompensation i dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen