GolfSwing

Den Bästa Golf-Swingen nånsin?

Mike Austin har fortfarande i “Guinness Rekordbok” för att ha slagit den längsta driven i ett officiellt golfevenemang. För Guinness att överväga det, verifierades körningen uppenbarligen av många vittnen. Otroligt var det så långt tillbaka i tiden som 1974 på vad som var samtalet US Senior Open (nu US Seniors Championship, en stor händelse på Champions Tour). Ja, vid 64 års ålder var Mike en seniorspelare på den tiden. Hans drive färdades otroliga 515 meter!

Skottet träffades på det fjortonde hålet på Wintergreen Golf Course (nu det femte hålet och banan heter nu Desert Rose) i Las Vegas Nevada. Det fjortonde hålet är en 450 yard par 4. Mike hade bombat bollen hela dagen och slagit några drev 400 meter plus redan. En av hans spelande partners, Chandler Harper (vinnare av PGA Championship 1950) sa till Mike när han steg upp till den fjortonde tee, något som skulle säga, “Mike, låt oss se dig verkligen släppa en”. Mike släppte loss sin episka enhet som bar hela vägen till greenens framkant på 450-yardshålet.

När de äntligen hittade hans boll var den på nästa tee-låda, efter att ha gått igenom greenen, hela 65 meter förbi greenen, en 515 yard smash. Ja, det var down wind, uppskattat mellan 27 och 35 mph enligt väderrapporterna den dagen, och Las Vegas har lite höjd (app 2000 fot). Men kom igen! Det är vansinne!

Tänk också på det faktum att han använde en persimmon huvud (trä) förare med 10 graders loft och 43 1/2 tum extra styv stålaxel, och en 100 komprimering balata golfboll. Dessa verktyg är ganska sämre än dagens längre och lättare grafitaxlar med högteknologiska förarhuvuden och långa flygande bollar.

Så kontentan är att hans körning helt enkelt var ett monsterskott. Det har uppskattats att med korrekt islag och bana kan en svänghastighet på mellan 155 och 160 mph producera ett sådant skott. Mike påstår sig ha mätts i sådana hastigheter som svängde i slutet av 1930-talet under stroboskopljusfotografering, vilket kan mäta hastigheter exakt. Vid 75 års ålder mättes hans gunga till 133 mph, det är fortfarande snabbare än någon turnéspelare, Bubba Watson, John Daly, Jack Nicklaus tidigare, någon. Hmmm, det är jag.

Till exempel: Hittills i år (april 2011) är den snabbaste registrerade klubbhuvudhastigheten 128 mph av J.B. Holmes (hans genomsnitt är 125 mph i år). Så Mike var ute och svingade alla nuvarande PGA Tour-spelare vid 75 års ålder! Ännu en statistik om Mike Austin. Som medlem i 350-klubben (en grupp långa förare) 1988 tävlade Mike i cirka 12 långa körtävlingar när han var 78 år gammal. Vid den åldern snittade han imponerande 307 yards per körning, och ännu mer imponerande, han missade aldrig nätet! Lång och exakt.

På sätt och vis börjar historien bara med den här skivenheten. Mike Austin var inte bara en stark kille med en förmåga att slå en golfboll. Även om han verkligen var de sakerna också, var han en komplett student av golfsvingen. Han hade en bakgrund inom vetenskap och var student i kinesiologi (studiet av mänsklig rörelse). Han tillämpade all denna kunskap på sin studie av golfsvingen och lärde sig hur varje del av kroppen ska fungera för att producera den mest effektiva och kraftfulla gungan.

Denna gunga kommer inte heller att vara hård på lederna eller ryggraden, eftersom du kommer att använda lederna på det sätt på vilket de utformades. Det som gör saker mer förbryllande är att vad Mike lär ut strider helt mot vad de flesta golfinstruktörer för närvarande undervisar (även känd som den moderna gungan).

Det som övertygade mig om att hans swingmetod var värd att undersöka var tvåfaldigt. Först, när du tittar på hans swing (Mike Austin golf swing – Young Mike Austin) kommer du att se elegansen, nåden och balansen. Det är inte den typ av gunga som normalt förknippas med lång körning. För det andra, när man tänker på hur annorlunda han förstod gungan än de flesta golfinstruktörer blir det uppenbart, åtminstone för mig, att han var på något som andra helt enkelt inte förstod.

Så om du också vill slå bollen länge och rakt, lär dig allt du kan om Mike Austin golf swing. Det finns några proffs som lär ut hans metod, men det finns mycket debatt om hur vissa av dem går till väga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen